Donderdag 1 maart waren wij met de VVD fractie op bezoek bij Schagen Infra te Hasselt. Schagen Infra is in Westerveld actief bij het onderhouden en aanleggen van asfalt en beton wegen.

Ondanks de kou werden wij op het hoofdkantoor van Schagen warm ontvangen door directeur Gert Brunink en hoofduitvoerder regio Drenthe, Jarno Kiers.

Tijdens de middag is verteld over de historie van Schagen Infra, welke teruggaat tot meer dan 65 jaar geleden. Schagen Infra is tot de dag van vandaag nog steeds een familiebedrijf, wat dat ook uitstraalt naar de buitenwereld. Met het bezit van een eigen asfalt- en betoncentrale, alsmede de verwerking hiervan, heeft het bedrijf een unieke positie in de wegenbouw. Daarnaast beschikt Schagen Infra over een eigen laboratorium, waarbij kwaliteitscontroles van de gemaakte wegen worden uitgevoerd, maar ook wordt het laboratorium gebruikt door experts (vanuit de gehele wereld) waarbij gezocht wordt naar betere en duurzame producten in de weg- en waterbouw.

Zo zijn de projecten ‘herinrichting N353 Wilhelminaoord’ en ‘groot onderhoud betonwegen’ net afgerond. De volgende projecten, de aanleg van de rotonde N855 Valderseweg te Dwingeloo en aanleg fietspad De Mussels / De Vennen tussen Dwingeloo en Beilen, gaan alweer van start.

Voor een uitgestrekte gemeente met veel forensen is het van belang dat forensen op een snelle en veilige manier naar hun werk kunnen gaan. Maar ook om boodschappen te doen en om familie en vrienden te op te zoeken. Een goede bereikbaarheid is één van de kerntaken van de gemeente (http://vvd-westerveld.nl/index.php/verkiezingsprogramma-2018/). Brunink geeft aan dat voor betrouwbare en duurzame wegen het beste gekozen kan worden voor beton wegen, waarbij Gert Brunink de slogan van Schagen Infra herhaalt ‘Geef ons 30 dagen de tijd, dan heb je 30 jaar plezier’.

Bij wegen wil het oog ook wat. Zo hebben bewoners van Wapse inspraak gehad bij het door Schagen Infra gerealiseerde profielbetonweg met kleurensamenstelling in Wapserauwen.

Het was een boeiend bedrijfsbezoek, mooi om te zien hoe een groot MKB bedrijf bezig is met innovatie omtrent nieuwe wegen en zoekt naar een toekomst van circulair bouwen.  Namens de VVD fractie Westerveld willen wij Gert Brunink en Jarno Kiers bedanken voor de gastvrijheid en de interessante inkijk in het familiebedrijf Schagen Infra.

Kijk voor meer informatie op: https://schageninfra.nl/