Op 26 juni 2015 neemt wethouder Klaas Smidt namens de gemeente Westerveld deel aan activiteiten in het kader van ‘reuring in de regio’ van het Werkbedrijf Regio Zwolle. Gemeente Westerveld houdt samen met de gemeente Steenwijkerland een ontbijtsessie voor werkgevers en werkzoekenden onder het motto ‘jouw inzet wordt gezien’. Ook in andere gemeenten zijn er op 26 juni acties om werkgevers te betrekken en te stimuleren om mensen aan te nemen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Er wordt gezorgd voor‘reuring in de regio’ met bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en een feestelijke afsluiting op praktijkschool De Maat / ATC Ommen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Doel van deze regionale actiedag is om in 2016 1.000 banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Call to action van Lucille Werner

De Lucille Werner Foundation levert ook een bijdrage. Met ‘Call to action’ roept Lucille jonge werkzoekenden met een arbeidsbeperking op om op zoek te gaan naar hun droombaan. In het stadion van PEC Zwolle verzorgt ze een inspirerende lezing vol persoonlijke ervaringen en daagt ze jongeren uit werk te maken van hun droom.

Activiteitenproeverij

De dag wordt afgesloten bij praktijkschool De Maat / ATC Ommen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt allereerst een bezoek aan het ATC. Directeur Ben Platzer verzorgt een ‘activiteitenproeverij’ waarbij de staatssecretaris in gesprek gaat met leerlingen. Op praktijkschool De Maat blikken alle deelnemers gezamenlijk terug op alle activiteiten van de dag en spreken de staatssecretaris en de voorzitter van Werkbedrijf Regio Zwolle, Nelleke Vedelaar, over het belang van samenwerking in de regio voor een arbeidsmarkt waarin plek is voor iedereen.

Werkbedrijf Regio Zwolle

Gemeente Westerveld is één van de veertien gemeenten in het Werkbedrijf Regio Zwolle. In dit Werkbedrijf bundelen veertien gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en het UWV onder het motto ‘jouw inzet wordt gezien’ hun krachten om de komende jaren zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet, of moeilijk, zelfstandig hun weg kunnen vinden naar een werkgever, zoals 50-plussers en jongeren tot 27 jaar. Een specifieke doelgroep vormen jongeren afkomstig vanuit het PrO/VSO en de Entree-opleidingen.