Tijdens een extra ALV heeft de VVD Drenthe gisteravond haar definitieve Kieslijst voor de komende Statenverkiezingen vastgesteld. Het is een uitstekende lijst geworden. Met op de eerste 3 plaatsen lijsttrekker Henk Brink, huidig Fractievoorzitter Willemien Meeuwissen en financieel woordvoerder Jan Smits. Direct daarna treffen we nieuwe gezichten aan.

Tussen de eerste 12 plaatsen bevinden zich maar liefst 7 nieuwelingen en 7 ondernemers. Bovendien staan er 3 vrouwen in de top 7. De agrarische sector is ijzersterk vertegenwoordigd. Niet alleen in de persoon van lijsttrekker en Gedeputeerde Henk Brink, maar naast hem ook 3 andere, praktiserende boeren. Waarmee het belang van de veehouderij en landbouw voor de VVD in Drenthe gestalte krijgt. Trouwens, ook de recreatieve sector heeft over vertegenwoordiging niet te klagen. Maar liefst 2 leden zijn werkzaam in die branche.

Hoogste binnenkomer is het vertrekkend Meppeler Raadslid Annigje Udinga op plek 4, direct gevolgd door Johan Moes, recreatieondernemer en vleesveehouder uit Wapse.

Lees hier het hele artikel